skip to Main Content

En væren i livet – og ikke bare en gøren

Vores smerte i livet opstår ofte, fordi vi ikke ser verden, som den er – men som vi er. Hvad nu, hvis vi i stedet formåede at være med det, der er?

Når vi hengiver os til bare at være, så åbner vi for en dimension i livet, hvor vi for en stund kan slippe tanker og overbevisninger og det slør over virkeligheden, som de kan lægge.

Vores samvær med andre bliver autentisk og frugtbart, når vi mødes i nærhed. Vi får skabt rum for at lytte, for inderlighed og samarbejde.

Alt for mange af os lever et liv, hvor vi bliver hvirvlet rundt af job, børn, parforhold, faste udgifter og forpligtelser. Vores travle liv er på mange måder både spændende og bekræftende, men kan også medføre, at vi i perioder ikke føler, at det er os selv, der sidder i førersædet.

Vi kan også være forhindret i at være til stede i nuet, fordi vi med vores bevidsthed er forankret i fortiden eller fremtiden. For rigtig mange af os betyder det, at vi mister den direkte kontakt til os selv – og dermed glæden. Det har betydningen både for værdien af vores nære relationer og relationen til os selv.

Vi har brug for i perioder at slippe tempoet og stoppe op. At være til stede i nærværet og i livet. Når det lykkes for os, kommer glæden, klarheden og evnen til at træffe de rette valg, så vi føler, at vi lever et værdifuldt og meningsfuldt liv. Det er i nærværet, at sandheden om dit liv dukker op med svar på spørgsmål som: Hvem er du? Hvad du vil? Hvad vil du gerne bidrage med i dit liv?

Er du parat til at tage ansvaret for dit nærvær?

Dansk Familieterapeutisk Institut udbyder et kursus i Kontakt & Nærvær hvor jeg underviser.

Læs mere her https://www.dfti.dk/kurser/aabne-kurser/kontakt-og-naervaer/

 

Back To Top